Chat
Sídlo K-system: 045 / 672 60 52
Žiar nad Hronom: +421 908 793 407
Banská Bystrica: +421 918 341 842
Bratislava: +421 918 341 854 +421 918 341 857 +421 918 530 141 +421 918 530 140
Levice:
Nitra: +421 918 341 862
Trenčín: +421 905 981071
Trnava:
poslať dopyt do e-shopu

Rímske rolety - čo potrebujete vedieť

21.6.2019

Rímska roleta je neprávom prehliadaný spôsob zatienenia interiéru.

Pritom práve rímske rolety sú nielen tieniaci, ale aj dekoratívny prvok interiéru s najjednoduchšou údržbou a variabilitou.

Rímske rolety sú charakteristické horizontálnymi skladmi, ktoré vznikajú špeciálnym spôsobom šitia. V dutinkách sú uložené sklolaminátové výstuže, ktoré rozdeľujú plochu na rovnako široké horizontálne pruhy. Medzi najobľúbenejšie spôsoby šitia patrí:

  • zadné šitie,
  • predné šitie, ktoré sa odporúča najmä pri vzorovaných látkach pre zachovanie vzoru,
  • riasenie, pri ktorom sa roleta pri vyťahovaní zhŕňa prirodzeným spôsobom.


Napriek tomu, že pre jednotlivé typy šitia sú na základe dlhoročných skúseností dané rozteče výstuží 26 - 31 cm, tieto sa môžu na želanie zákazníka aj pozmeniť.

Kvalita rímskej rolety sa ukrýva v technológii šitia

Rímske rolety sa hodia do moderných aj klasických interiérov. Ich cena a stupeň dokonalosti sú dané kvalitou technologického spracovania. Rímske rolety z ponuky Štúdia tieniacej techniky K-system sú šité neviditeľnými stehmi, pričom maximálna pozornosť je venovaná vybratej kolekcii látok a spôsobu ich spracovania.

Rimské rolety v dome Prešov

Vlastnosti látok pre rímske rolety

Vyberte si zo širokej ponuky látok pre výrobu rímskych roliet. V našej kolekcii nájdete nielen transparentné, ale aj nepriehľadné látky, ktoré poskytujú úplné zatemnenie. Samozrejmosťou je možnosť dodania látky s podšívkou. Podšívka chráni dizajnovú látku pred vyblednutím. Pri tomto spôsobe šitia sú dekoratívna látka a podšívka zošité na bočných lemoch. Bočné lemy sú zahnuté dozadu. To znamená, že dekoratívna látka je zo zadnej strany na bočných lemoch viditeľná cca 20 – 30 mm. Do priestorov, kde sa pohybuje veľké množstvo ľudí (napríklad divadlá, hotely, reštaurácie) odporúčame použiť nehorľavé látky. Na vyžiadanie predložíme príslušné certifikáty.

Pre výrobu rímskych roliet sú vybraté látky s vysokou farebnou a tvarovou stálosťou. Napriek tomu, že v našej ponuke nájdete množstvo atraktívnych látok, vieme ušiť rímsku roletu na mieru aj z látky dodanej zákazníkom. Vďaka tejto službe tak môžete zladiť svoje rímske rolety v spálni s obliečkami, v obývačke s vankúšmi či v kuchyni s obrusom.

Tienenie s najjednoduchším spôsobom čistenia

Rímske rolety sú prichytené k ovládaciemu mechanizmu suchým zipsom. Vďaka tejto skutočnosti je možné látku kedykoľvek zložiť. Ako prednostnú metódu čistenia výrobca udáva vysávanie. Pre účinnejšie čistenie je potrebné dodržiavať piktogramy pre odporúčaný spôsob čistenia. Odporúčame využiť služby profesionálneho čistenia. Výrobky s blackoutovou podšívkou nie je možné čistiť suchou metódou, iba vodou s teplotou do 30°C.

Náš typ: Vaše okná nemusia byť počas čistenia holé. Stačí si doobjednať látku navyše a môžete tak dizajn interiéru prispôsobiť ročnému obdobiu, nálade alebo zmeniť, keď sa zmení zariadenie. Pritom ovládací mechanizmus vám postačuje iba jeden.

 Rímske rolety v kuchyni

Na čo pamätať pri návrhu rímskych roliet

Rímske rolety sú vhodné pre montáž na stenu, strop aj do špalety. Treba pamätať, že látka sa vyťahuje smerom hore a vytvorí nábal. Návrh osadenia rímskych roliet by teda nemal obmedziť funkčnosť otvárania okien. V prípade umiestnenia väčšieho počtu rímskych roliet vedľa seba, je možné výškovo zosúladiť výstuhy buď smerom zhora alebo zdola a dosiahnuť tak kompaktný celok.

Rímske rolety na strešných oknách

Rímske rolety sú vhodné aj pre montáž do strešných okien. V ponuke Štúdia tieniacej techniky K-system nájdete originálne rímske rolety VELUX.

Cenník rímskych roliet

Keďže najväčší podiel ceny tvorí práve vybraná textília, spôsob prevedenia a ovládania, cenu rímskych roliet pre vás radi vytvoríme v našom Štúdiu tieniacej techniky K-system na mieru po upresnení týchto informácií. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

Vzorkovník rímskych roliet

U nás nájdete skutočne širokú ponuku látok. Vzhľadom na to, že aj kolekcia látok na rímske rolety podlieha aktuálnym trendom, je sortiment látok pravidelne aktualizovaný. Žiadne zobrazenie na počítačovom monitore sa nevyrovná skutočnej kráse a možnosti dotknúť sa vašej budúcej rímskej rolety. Preto vás pozývame na návštevu nášho Štúdia tieniacej techniky K-system v Bratislave, Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Nitre, Trenčíne a Žiari nad Hronom. Kontakty na naše predajne nájdete TU.

Desať dôvodov, prečo kúpiť rímske rolety z ponuky Štúdií tieniacej techniky K-system

  1. Profesionálne spracovanie s použitím najmodernejších technológií pre neviditeľné švy.
  2. Ochrana pohľadovej strany látky pred vyblednutím farieb od slnka vďaka podšívke.
  3. Neviditeľný spôsob uchytenia látky k profilu pomocou suchého zipsu a spoľahlivé navíjače easy lock.
  4. Možnosť farebného zosúladenia látky s ovládacou retiazkou.
  5. Transparentné krúžky pre priechod šnúrok sú vyrobené z kvalitného PVC materiálu pre vyššiu životnosť.
  6. Jednoduchá montáž a demontáž.
  7. Možnosť doobjednania samostatnej látky pri výmene zariadenia interiéru.
  8. Možnosť dodania vlastnej textílie pre zosúladenie s ostatnými prvkami interiéru.
  9. Široká ponuka látok vrátane certifikovaných nehorľavých textílií.
  10. Možnosť motorického ovládania.

Autor článku: Andrea Kúdelová
25. 10. 2018

Nahoru